Nyheter

2020-01-03

ÅRSMÖTE

Härmed bjuder Ivösjöns fvf in till årsmöte.

Onsdagen den 22e Januari 19.00 i Sparbankshallen, Bromölla. Konferensrummet på andra våningen.

2018-10-01

Provfiske

Klara vatten AB kommer bedriva ett gemensamt provfiske i Råbelövssjön , Oppmannasjön , Ivösjön samt Levrasjön under Oktober 2018.

V41 startar projektet med 4dagar i Råbelövssjön. V43 drar det igång i Levrasjön och vidare till Ivösjön för att under V44/45 avslutas i Oppmannasjön. Provfisket går ut på att utvärdera balansen i sjöarna mellan vitfisk och rovfisk. Kolla gärna på filmerna som vi länkar till här nedan , för att se mer hur ett provfiske går till. Vi har även skapat en Facebooksida med löpande info om projektet .

Vi kommer lägga upp evenemang både här på hemsidan och på Facebook där medlemmar i föreningen kan komma ut och se hur ett provfiske går till samt se lite fångster som kommer upp. Vill du ta del av fångsten av vitfisken stor mört eller brax tex så hör av dig till oss så försöker vi lösa detta.

2018-02-28

Reduktionsfiske !? 


Den 27 feb 2018 anordnade Ivösjöns fiskevårdsförening en informations och diskussionskväll för våra medlemmar där vi bjöd in Magnus o Jesper från Klara Vatten , ett företag som jobbar med reduktionsfiske.


Till mötet kom ett 60 tal personer varav en handfull personer från närliggande fiskevårdsföreningar ,Råbelövssjön bland annat.

Mötet var mycket intressant och medlemmarna var positiva till att genomföra ett provfiske i både Ivösjön samt Levrasjön. Styrelsen ska även diskutera med Oppmannasjöns FVO om dom också kan få till några provfisken för att balansera sjöarna lite bättre.


Mer info om detta kommer längre fram!

© Copyright 2017. All Rights Reserved Ivösjöns Fiskevårdsförening .